Ужасяващ инцидент е станал на АМ Струма, разбра GlasNews.bg.Лек автомобил е

...
Ужасяващ инцидент е станал на АМ Струма, разбра GlasNews.bg.Лек автомобил е
Коментари Харесай

Кола падна от мост на АМ Струма СНИМКИ*

Ужасяващ случай е станал на АМ " Струма ", разбра GlasNews.bg.

Лек автомобил е изхвърчал от моста на автомагистралата тази заран. Инцидентът се е случил след отбивката за село Мало Бучино - в посока Перник.

В обществената мрежа Facebook бе споделена фотография от пътнотранспортното произшествие. От фотото излиза наяве, че част от мантинелите на моста са потрошени.

Нанесени са съществени материални вреди по падналия автомобил.

По предварителна информация двама души са тежко потърпевши.

Изяснява се повода, довела до пътнотранспортното произшествие. Предполага се, че мократа настилка е създала условия за аквапланинг, довел до загуба на ръководство над возилото.

" Това е поради голямата локва, която се образува на автомагистралата. Няма положително отводняване ", предположи Владимир Мойсев.



Снимка: Димитър Атанасов

ОБНОВЕНА: От Спешна помощ прецизираха, че трима души са потърпевши. 20-годишен мъж е в доста тежко положение. Откаран е в " Пирогов ". Зад кормилото е била жена на 23 година също с травми на главата и в региона на гръдния панер. Тя е откарана в болница " Света Анна ". 20-годишен пътник е с травматичен потрес в тежко положение. Той също е откаран в " Пирогов ".

Междувременно Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики също допуска, че аквапланинг е повода за ПТП-то на Автомагистрала " Струма ".

" В момента е доста рисково в този сектор заради голямата количество вада заради непочистени отводнителни уреди! ", разяснява тя.

Според Русинова мантинелата не е сработила, тъй като е доста остаряла и несъответствуваща за този тип оборудване.

" Карайте деликатно ", прикани за следващ път Диана Русинова.



Снимки: ЕЦТП
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР